Kerstvideo (Het Grote Midden Oosten Platform) met muziek uit “Eerst was er Thuis”
We zijn blij dat wij met onze samenwerking, ons muziekproject “Eerst was er Thuis” deel uit maken van dit bijzondere Kerstverhaal, een bijeeinkomst en concert in de dorpskerk van Leidschendam, gefilmd en gemonteerd door Joël van Dooren. Met dank aan Esseline Van de Sande en Shervin Nekuee! Met een muziekfragment van het eigen stuk “Vluchten”, op een gedicht van Joke van Leeuwen.
We are proud and happy that we could contribute with our music-project “First there was Home” to this wonderful initiative, a true Christmas Story, filmed by Joël van Dooren, thanks to Esseline van de Esseline Van de Sande en Shervin Nekuee!
Hier de link naar de video: https://www.youtube.com/watch?v=fveS8HWoqqs#action=share
Over het initiatief, de video, ons project staat een stuk op http://www.nieuwwij.nl/video/nieuwwij-kerstvideo-2016/
“Anno 2016 ontstaat er iets moois in Leidschendam-Voorburg. De jonge dominee van de oude dorpskerk (1653) in Leidschendam omarmt de stadscoalitie. Ze stelt de kerk open en benoemt de kerk als ‘huis van verhalen’. Zo wordt de kerk, die in de volksmond vanwege zijn achthoekige diamantvorm beter bekendstaat als de Peperbus, dé plek van de viering van onze stadscoalitie Leidschendam-Voorburg. Een samenkomst met alle betrokkenen en vele anderen die sympathiseren met dit initiatief. Een inspirerende mengeling van jong en oud, nieuwe en oude burgers. Ze laten zich ontroeren door een prachtige muzikale vertelling. Het ensemble Eerst was er Thuis speelt. Een samenwerking tussen de Palestijnse Luitspeler Amer Shanati uit Syrië, singer- songwriter Stephanie Ruijsenaars (Stefka), Robbert Verweij trompet en Christian ten Hoope op bas.Het zijn de dagen van het licht vooruitlopend op de Kerst waar het vluchtverhaal opnieuw actueel is. De kerk zit vol, zelfs de balkons zijn bezet. ‘Voor zo’n divers gezelschap speelden we nog nooit’, zegt Stephanie achteraf. Het is muziek die ons verbindt. In allerlei culturen maken we een reis naar een verloren thuis; in de muziek met poëzie, via nieuwe en oude volksmelodieën. Het is een avond van verhalen over nieuwsgierigheid, Rumi en hoop. Klanken van oost en west versmelten. Het publiek is ontroerd bij liederen voor vaderland en moederland. De soepele overgang van Mahmoed Darwish naar “Denkend aan Holland” vervoert en bij het kinderliedje ‘Ummi – Mijn moeder’ stromen de tranen…
Maar het is vooral een avond van intense blijdschap, van ontmoeting. Een avond die moed geeft en vertrouwen als de losse draden in onze samenleving zich samenvlechten tot een nieuw patroon. Wat een prachtig tapijt! Kijkt u zelf, het nieuwe wij!
Shervin Nekuee en Esseline van de Sande zijn als experts betrokken bij Het Grote Midden Oosten Platform